El resultat de la diada d’ahir a l’Hospitalet de Llobregat és especialment significatiu i important per als Grocs. Actuàvem en una població on les nostres dues últimes actuacions (al 2013 i 2014) no havien estat gaire lluïdes, teníem absències importants – sobretot a canalla – i el gruix de camises era una mica justet. El lloc on havíem d’actuar, un carrer que feia baixada i amb mot soroll ambiental, tampoc no ajudava massa. Tot i això, no vam voler conformar-nos amb una actuació de 6.

Així, després de descarregar 2 pilars de 4 d’inici simultanis, vam començar a primera ronda amb el 3 de 7, que vam descarregar amb absoluta solvència. El castell tenia molt bones mides i estava ferm com una roca i això – i el fet que ja l’haguéssim descarregat sencer a assaig divendres passat – va donar seguretat a la nostra canalla, una canalla molt i molt valenta que, tot i no tenir massa experiència en castells de 7, no s’ho va pensar ni un segon i va pujar i baixar ràpida i fineta. Aquest 3 de 7 és ja el quart consecutiu que descarreguem enguany a plaça!

L’alegria del moment i l’empenta que havia mostrat la canalla van fer que es decidís provar el 4 de 7 a segona ronda, tot i que a les últimes proves no havia anat del tot bé. El castell va pujar un pèl deformat, però prou estable. Aquest cop, però, la indecisió de la canalla va alentir la pujada. Això va suposar un sobreesforç per als baixos i es va haver de baixar el castell, que va quedar en intent desmuntat.

A tercera ronda vam descarregar el 4 de 6 amb l’agulla amb segons grans, un castell que ja havíem descarregat a la diada anterior a les Roquetes i que ens serveix per anar assajant la pinya del 4 de 7 amb l’agulla. Ja a la ronda de repetició, vam descarregar el 2 de 6, un castell que tenim més que assolit, però que també suposava un repte per a la nostra canalla més novella, que va tornar a demostrar que tenen moltes ganes d’anar amunt. Vam acabar la nostra actuació amb dos pilars de 4 de comiat simultanis.

La propera actuació completa serà a casa, a la Plaça de l’Església, el diumenge 28 de maig al migdia, amb motiu del 35è Aniversari de l’Agrupació de Cultura Popular, que és també el 35è aniversari de la Colla. Un actuació molt important, doncs, que comptarà amb la participació de tres colles convidades: els Minyons de l’Arboç, els Castellers d’Esparreguera i el Castellers de Cerdanyola. Abans, però, tenim una cita important amb tota la població de Castelldefels, aquest dissabte 20 de maig, dia en què se celebrarà la I JORNADA DE CULTURA POPULAR CATALANA, a la Plaça de l’Església. Durant tot el dia i hi haurà tallers, gimcanes, pilars i castells i serà un bon moment per apropar-se a la colla i aprendre què significa ser casteller.

Articles relacionats