Ahir diumenge els Castellers de Castelldefels ens vam desplaçar a Les Roquetes del Garraf per participar, juntament amb els Castellers de les Roquetes i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, en la Diada de Sant Jordi que se celebrava a la Plaça Llobregat d’aquest barri de Sant Pere de Ribes.

Volíem i desitjàvem descarregar el primer castell de 7 de la temporada en aquesta plaça, i la feina als assajos així ho pronosticava, però les absències d’última hora ens van deixar amb alguns forats a la pinya que no podíem omplir i vam haver de canviar de plans. El canvi, però, va implicar algunes estrenes als troncs que van convertir una diada amb castells de 6 en una gran ocasió per fer molta feina d’aquella que no llueix massa, però que és difícil i alhora molt necessària.

Així, vam obrir la nostra actuació amb un castell bàsic de 6, el 4 de 6, en què la Marina, que fins ara havia fet de dosos, s’estrenava a terços. Tot i que la Marina va pujar nerviosa –tal i com ella ens confessava després – el castell es va descarregar amb prou seguretat. Primer èxit de la jornada.

A segona ronda vam intentar un 3 de 6 amb l’agulla també difícil, en què s’estrenaven l’Andrea i la Carla – que fins ara havien fet d’enxanetes – al pis de dosos. Els nervis i la indecisió de la canalla van fer que el castell s’hagués de desmuntar, però el vam tornar a intentar a la ronda de repetició i , aquest cop sí, el vam descarregar, tot i que el vam haver de treballar una mica. Segon èxit de la diada.

A tercera ronda vam optar per un 2 de 6 molt pesat, amb el tronc del futur 2 de 7, però només fins a quarts, que en aquesta ocasió feien de dosos. Era una prova de foc per a la pinya, que encara necessita assaig per aconseguir aguantar la torre de set. I va sortir més que bé. Tot i la lentitud en el pas de l’enxaneta, la pinya es va mantenir ferma, encara que algunes mans van arribar al límit de les seves forces. Tercer èxit de la diada.

Vam tancar l’actuació amb un pilar de 4 de comiat en què també hi va haver una estrena, la del Lluïset, que fa de primeres mans i que ara ja podrà dir que, a més a més, és pilaner.

La propera actuació serà el 15 de maig a l’Aplec de Bruguers amb els Encantats de Begues. Mentrestant, seguirem treballant, i de ben segur que aviat podrem recollir els fruits d’aquesta gran feina que estem fent, tant als assajos com a les places.

IMG_3490

IMG_3552

IMG_3517IMG_3579

Articles relacionats