Malgrat tot, vam guanyar!

 

Ahir els Grocs vam participar a la primera sessió del Concurs de Castells que es va celebrar, per previsió de pluja, al Pavelló Sant Jordi de Torredembarra. Segons la normativa del Concurs, com a 30ª colla classificada, i desprès de la renúncia d’última hora de la Colla Jove dels Castellers de Sitges, ens tocava, sí o sí, participar en la sessió de dissabte vinent a la TAP. Tanmateix, l’organització del Concurs va estimar que la renúncia dels de Sitges havia estat molt tardana i que complir la normativa i convidar els Castellers de Castelldefels a entrar a la TAP els suposava una feina extra que no estaven disposats a fer. Aquesta situació va comportar una Assemblea Extraordinària de la Colla en què es va votar la participació o no al Concurs i en què la majoria de la Colla va votar a favor de participar en la sessió de diumenge a Torredembarra, tot i reconèixer que l’organització del Concurs havia comès una injustícia descomunal en no haver admès la nostra participació a la TAP, una participació que hauria representat un revulsiu molt important i necessari per a la Colla. I no estem parlant de castells? No estem tots d’acord que el món casteller s’ha de potenciar i que, després de la pandèmia, totes les colles necessitem una empenta per tirar endavant? I aquesta és l’ajuda que rebem? Això, ho miris com ho miris, no té cap sentit, i no correspon a l’esperit casteller del que tots parlen i del que tots es vanten.

Així doncs, els Grocs vam reunir tantes camises i samarretes com vam poder i ens vam presentar ahir a Torredembarra amb el cap ben alt i la feina feta i ben feta als assajos previs a la diada. I així va ser com, pas a pas, castell a castell – tot i els impediments i els pals a les rodes, uns pals que no s’entenen si parlem d’esperit casteller – ahir vam fer una actuació digna entre les més dignes, una actuació que va provar la nostra tècnica, la nostra dedicació, les nostres ganes de créixer. Ahir vam demostrar que estimem la Colla i que volem que torni a ser el que era i encara més, i vam demostrar, també, que ho tenim a tocar, perquè tenim una Tècnica absolutament bolcada en la Colla, que està fent una feinada ingent, perquè tenim una canalla molt, molt, molt valenta, decidida i cohesionada, perquè tenim una pinya amb pocs efectius, però molt compromesa, que ahir ho va donar tot i més encara, que va suar literalment la camisa i la samarreta i va donar pit i va aguantar tot el pes del castell fins al límit de les seves forces, i perquè tenim un tronc que té tècnica, experiència, collons i ovaris, i que, per damunt de tot, té cura de la seva canalla i de la seva gent i que ahir va prémer el cul i va seguir els seus instints fins al final per evitar una caiguda que no ens mereixíem.

Ahir, al Concurs de Castells, els Grocs vam descarregar un 3 de 7 preciós, un 4 de 7 amb el pìlar molt treballat, un 5 de 7 moralment descarregat, i un 3 d 7 amb el pilar prou ferm que va suposar, però, una feinada extra que la pinya va entomar quan ja començava a estar desgastada, demostrant, així, la seva vàlua i el seu compromís. I ahir, els Grocs, vam quedar en quarta posició perquè la Normativa del Concurs és la que és i es va aplicar amb tota la seva contundència, una contundència invisible a l’hora de decidir si nosaltres, els Grocs, el Castellers de Castelldefels, havíem d’entrar a la TAP, però molt visible a l’hora de valorar si el nostre estimat 5 de 7 s’havia o no descarregat.

Ahir, els Grocs, tot i els pals a les rodes, vam ser vencedors. I punt.

Montse Comas

Articles relacionats