Diumenge passat el Grocs vam fer una llarg trajecte en autocar fins a Castelló d’Empúries – un petit i encisador poble empordanès que ens té el cor robat – per aixecar castells al costat dels Esperxats de l’Estany i els Vailets de l’Empordà, els amfitrions de la diada.

La trobada, que es va fer a la Plaça de Jacint Verdaguer, just davant de la Basílica de Santa Maria, va començar als volts de la una del migdia amb la il·lusió i les ganes de fer castells de tots i totes i va acabar a quarts de quatre sense cap caiguda i amb tots els castells descarregats. Va ser, doncs, una bona diada per a les tres colles participants, una diada en què el bon ambient i l’esperit col·laborador es podia respirar pertot i en què els amfitrions van poder descarregar el primer 5 de 7 de la seva curta història. Felicitats Vailets!

Els Grocs encara no hem aconseguit les mans fortes que ens calen per aixecar els nostres castells de 7 pisos i, de nou, portàvem preparats castells de 6. Això sí, amb alguns canvis, tant al tronc com a la pinya, a més d’un munt d’estrenes. Vam començar amb dos pilars de 4 simultanis amb dos enxanetes molt novells: l’Ainara i l’Àlex. L’Ainara ja és la tercera vegada que fa un pilar a plaça, però l’Àlex s’estrenava, i tots dos ho van fer molt i molt bé. Enhorabona a tots dos! En un dels pilars, a més, hi havia un segon que descarregava el seu primer pilar a plaça. Enhorabona Àngel! Tot seguit, a primera ronda, vam descarregar un 3 de 6 amb l’agulla molt parat i amb molt bones mides, amb un segon que ja ha fet alguns quatres, però que s’estrenava en el tres. Enhorabona Pau! A segona ronda vam optar pel 2 de 6, un castell que ja tenim molt dominat i que també es va descarregar amb absoluta solvència.

Ja a tercera ronda, vam descarregar un 4 de 6 molt especial, per dues raons:  pujaven junts per primera vegada dos dels nostres dosos més petits – enhorabona Brugués i Aleix! –  i hi havia dues dones i dues noies a segons. Una de les noies ja havia fet de segona abans en algun tres, però s’estrenava en el quatre. Enhorabona Anna! Per acabar, a la ronda de pilars vam descarregar el pilar de 5, una construcció que tenim prou consolidada i que, en aquesta ocasió, tenia dos canvis substancials en l’alineació habitual d’aquesta temporada: un baix que s’estrenava en aquesta posició en el pilar de 5 – enhorabona Arnau! – i una aixecadora que, tot i ser una de les nostres pilaneres més veteranes, encara no havia tingut ocasió de descarregar aquest pilar a plaça. Enhorabona Gemma!

Després del pica-pica que ens van oferir els Vailets i del dinar improvisat a les escales de la plaça, vam tornar a Castelldefels, doncs, amb la satisfacció d’haver fet bé els deures i moltes ganes de seguir anant amunt.

IMG_2613IMG_2669

Articles relacionats