El passat diumenge 8 vam actuar a la festa de la primavera a Sant Feliu.
La crònica ens la porta la Paula Pacheco, que tot i que porta poc temps ja ha fet moltes proves en diferents posicions, crossa, terça, contrafort…

 

Avui al matí hem anat a la festa de primavera de Sant Feliu, última diada abans del nostre gran moment, la diada dels 40 anys. En aquesta ocasió hem sigut 4 colles. Els amfitrions, que eren els castellers de Sant Feliu; i 3 colles convidades: Castellers de Terrassa, Xicots de Vilafranca i nosaltres, els Grocs.
Hem començat anant tots junts acompanyats per les gralles fins a la plaça on hem fet l’actuació. Un cop allà, hem començat totes les colles amb un pilar caminant. Nosaltres anàvem els quarts amb un pilar amb un tronc ben ferm i una pinya ben assajada i entrenada.
Després de la ronda de pilars caminant, tocava començar amb els castells. A primera ronda hem descarregat un 3d6p, un castell que dominem com ningú, ja que l’hem fet assaig rere assaig i a totes les diades. No he pogut veure aquest castell des de fora, perquè m’he estrenat a plaça en la posició de contrafort. Quan m’han dit que m’havia de posar de contra de l’Edu, he patit una mica, com li passa a tothom quan ha d’afrontar per primera vegada una posició. Gràcies a què els meus companys de pinya m’han anat guiant, tot ha sortit perfecte!
A segona ronda hem descarregat la torre de 6. Un castell que cada vegada que el portem a plaça està millor. De mica en mica, l’aconseguim tenir més parat i la pinya va millorant a passes gegants. Jo crec que si seguim per aquest bon camí, abans d’acabar la temporada, podrem pujar la torre un pis més.
La diada ens estava sortint tan bé, que la tercera ronda ens ha volgut fer patir una mica per posar a prova al tronc i a la pinya i veure del que érem capaços els Grocs. Hem descarregat un 3d6 una mica remenat. El castell estava una mica desquadrat, però hem decidit tirar cap endavant i pujar-lo igualment. Ha sigut un castell que ha fet patir a la gent del tronc, a la gent de la pinya i a tota la gent del públic. La Mariona ha tingut una estrena com a dosos oberta bastant patida! Malgrat el moviment, hem superat el repte i l’hem aconseguit descarregar!!
Per acabar, hem fet el nostre pilar de 4 per sota com a cada diada aquest any, ja s’està convertint en una manera d’acabar bé les diades! De tantes vegades que l’hem assajat i l’hem fet, ja som uns cracs i ha sortit súper bé, com era d’esperar 😉
Per finalitzar la diada, hem fet el ball del mocador i la polca totes les colles juntes, i després ens hem anat a menjar per Sant Feliu i a fer la post diada a casa al més pur estil Castelldefels.
En general, ha estat una diada molt bona i amb molt bones sensacions. La següent diada és la nostra, la del nostre 40 aniversari, on tant de bo puguem fer la clàssica de 7, o com a mínim portar algun castell de 7 i demostrar que som la degana del Baix Llobregat. Ara ens queden dues setmanes d’assajar dur per poder-ho aconseguir.
I com sempre diu el nostre cap de colla en acabar les diades, “pit i amunt i visca la colla degana!”

Articles relacionats