El Jordi – el “Maresma” – va entrar a la colla al 2014. Va ser l’any que va esdevenir Regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Castelldefels. Una de les seves primeres tasques com a regidor va ser assistir a un assaig de la colla i li va agradar tant i es va sentir tan ben acollit, que no va trigar gaire a convertir-se en un casteller més. Al llarg d’aquestes quatre últimes temporades ens ha donat tot el suport i ha vingut a ajudar a les pinyes, tant als assajos com a plaça, sempre que la seva agenda li ha permès. És, també, un incondicional de les festes post-diada. Avui és ell qui ens relata la gran Diada de Festa Major d’hivern que es va celebrar ahir a la plaça de l’Església, on vam actuar al costat dels nostres companys i amics, els Castellers del Prat:

“Amb l’actuació de la Festa Major d’Hivern, volíem celebrar amb els veïns i veïnes del nostre poble que aquest any hem tornat a signar la millor temporada de la història de la Degana. Teníem als ulls la il·lusió dels castells que hem fet, però, sobretot, de les noves mans que, amb camisa o samarreta, ens heu donat impuls i ens heu acompanyat en moments tan especials com a Torredembarra.

Vam sortir del local de l’Agrupació de Cultura Popular en cercavila, encapçalada pel que més estimem els qui fem castells: la canalla i les gralles, fins arribar a una plaça plena de sentiments on no hi cabia el fred. Vam obrir amb un 7 de 7 ferm, seguit d’un 5 de 7 treballat, un 4 de 7 segur, 5 pilars de 4 i el pilar de la canalla: una diada tranquil·la en què ho vam descarregar tot.

Per arrodonir-la, el pilar al balcó. L’anterior cap de colla pujant a pes l’actual, mentre el sotscap de colla dirigia l’actuació des de la plaça. Herència i futur.”


Articles relacionats