Ahir diumenge els Grocs ens vam desplaçar fins a Vilafranca del Penedès per participar en la Diada del Firal – Memorial Joan Sol, que es va celebrar al migdia a la Plaça Manel Milà i Fontanals. Compartíem plaça amb dues colles grans – els Castellers de Sabadell i els amfitrions, els Xicots de Vilafranca – i volíem fer un bon paper. És per això que portàvem preparada la clàssica de 7, és a dir, el 3d7, el 4d7, el 2d6 i el pilar de 5.

Vam començar a primera ronda amb el 3 de 7, una construcció que tenim més que assolida, però que la temporada passada no vam aconseguir descarregar fins a mitjans d’agost, a l’actuació de la nostra Festa Major d’estiu. Tot i que el castell va pujar tremolós i les mides no eren del tot bones, vam aconseguir descarregar-lo sense patir massa i ens vam apuntar, així, el primer castell de 7 de la temporada.

Eufòrics, però encara molt nerviosos, a segona ronda vam intentar el 4 de 7, un castell que encara no ens acabem de creure. El vam intentar dues vegades, i les dues vegades el vam haver de desmuntar. Les mides, que no eren bones, i una estructura feble a tots els pisos desaconsellaven seguir tirant-lo amunt. Cal, doncs, treballar-lo una mica més.

A tercera ronda vam descarregar el 2 de 6 pesat – el preludi del 2 de 7 – que va pujar i baixar molt parat i amb celeritat. Això demostra que estem fent molt bona feina i que aquesta feina comença a donar els seus fruits. Vam tancar l’actuació amb el pilar de 5, que també vam descarregar sense problemes, signant, així, la millor actuació d’enguany, tot i quedar-nos només a un pas d’assolir la clàssica.

Diumenge que ve actuem a casa, a la Plaça Joan XXIII, amb motiu del 34è Aniversari de l’Agrupació de Cultura Popular. Serà a les 12 del migdia, dins del marc de les Festes del barri de Vista Alegre, i tindrem quatre colles convidades. Serà, doncs, una cita important i una bona ocasió per tornar a portar a plaça els nostres millors castells.
IMG_4126

IMG_4091IMG_4120


 

Articles relacionats