El fet casteller ja fa uns anys que està de moda. No obstant això, ens trobem que la colla castellera de Castelldefels, fundada al 1982 i sent la degana del Baix Llobregat i la tretzena colla més antiga de Catalunya, és poc coneguda dins la ciutat, tot i formar part dels actes centrals de les festes majors de la població. Amb massa freqüència sentim dir: “No sabia que hi havia colla castellera a Castelldefels”.

Per tal de fer-nos més visibles i d’introduir un element més en l’educació de la canalla, els Grocs proposem, cada any abans de començar la temporada, l’Escola de castells.

L’Escola de castells no està adreçada només a infants, sinó a tota la població, ja que els castells es nodreixen de gent de totes les talles, edats i condició física. Volem apropar a tothom el món dels castells, una de les activitats més tradicionals, amb més força i més identificatives i diferenciadores de la cultura catalana.

Aquesta activitat pretén ensenyar la tècnica castellera i mostrar els múltiples valors que transmet, entre d’altres: sacrifici, treball en equip, integració, amistat, esport, diversió, cultura, emoció…

L’activitat

L’activitat es duu a terme tots els divendres del mes de març de 19 a 21 h al local de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, situada a l’Avinguda de Lluís Companys 16, a Castelldefels (és el local social de la colla). La colla proveirà dels materials necessaris per a dur a terme l’activitat: cascs per als més petits i faixes per a tothom. L’activitat és totalment gratuïta.

Tot i que es recomana assistir a totes les sessions, les persones que vinguin una vegada començada l’Escola de castells tindran la mateixa oportunitat d’aprendre que aquelles que vinguin des del primer dia. Com tota activitat esportiva, la repetició i la pràctica fan que es millori la tècnica, que és molt important a l’hora d’executar un castell, per tant es recomana assistir a totes les sessions.

Temporada regular

Una cop acabada l’Escola de castells, comença la temporada regular d’assaigs de la colla castellera. Les persones a les quals els hagi agradat l’activitat se’ls encoratjarà a venir als assaigs i a les sortides, és a dir, a formar part de la colla.

Els assaigs regulars es fan els dimarts de 19.00 a 21.30 h i els divendres de 19.30 a 20.30h (canalla) i de 21 a 23h (adults).

Es realitzen també activitats allunyades dels castells, com ara la cavalcada de reis, la rua de carnaval, la paradeta de Sant Jordi, excursions, dinars populars o colònies.

En l’activitat estrictament castellera, hi ha diverses sortides al llarg de l’any, que es fan per tot Catalunya, i que es concentren principalment als mesos de juny-juliol i setembre-octubre, a més de les dues festes majors de Castelldefels, el 15 d’agost i 8 de desembre.

Comunicació

Us encoratgem a seguir-nos als nostres canals digitals:

Youtube:

www.youtube.com/elsgrocscastellers

Twitter:

www.twitter.com/ElsGrocs

Instagram:

www.instagram.com/ElsGrocs

Facebook:

www.facebook.com/castellersdecastelldefels

Web:

www.elsgrocs.cat

Si voleu més informació, podeu contactar amb nosaltres:

Al correu: info@elsgrocs.cat

Trucant al: 676 91 77 62

O bé a la pàgina de contacte d’aquest web: http://www.elsgrocs.cat/contacte/