L’Iria va entrar a la colla al 2013, amb només 5 anys, juntament amb la seva germana gran, la Marina, i els seus pares. Ni l’una ni l’altra van trigar gaire a pujar als castells – l’Iria d’acotxadora i la Marina primer d’enxaneta i més tard de dosos – mentre el seu pare, lateral incombustible, aguantava la rengla i la seva mare s’ho mirava de lluny amb certa recança. Han passat els anys i la Marina ha trobat altres aficions i l’Iria ha crescut força. Així, amb 10 anys, ha pres el relleu a la seva germana i s’ha estrenat de dosos al 3 de 7 i al 4 de 7. Ho va fer ahir al migdia a la Diada d’Inici de Temporada que els Grocs vam celebrar al nostre local, acompanyats dels nostres fillols, els Encantats de Begues. L’Iria ens explica, a la seva manera, com va anar una diada en què vam descarregar la nostra primera clàssica de la temporada!

“Quan vam començar la diada, vam fer 2 pilars de 4. A continuació, jo em vaig estrenar al 4 de 7 de dosos amb la Marta Ojea. LLavors vam fer un altre castell, el 3 de 7, i també em vaig estrenar de dosos amb la Marta. La torre de 6, ooh! la vam baixar al primer intent, però a la segona… sí! gràcies! A continuació no sé com ha anat, però espero que molt bé.

Vull felicitar el “Consell de savis” perquè han fet el dinar de les colles, més de cent persones, a les noies que em passen per sobre un gran petó i als que m’aguanten i als baixos que aguanten tot el castell una gran abraçada! Em vaig sentir orgullosa de mi, però també de tota la colla, la pinya, quarts, crosses, acotxador, enxaneta…Si no fos per ells no podria fer aquests grans castells macos, moltíssimes gràcies!

Fet per Iria Yue “la chinita”. Som els Grocs!”

Articles relacionats