Dissabte passat els Grocs vam participar en la Diada itinerant que organitza cada any la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca i que enguany se celebrava a la Plaça Jaume I, davant la Basílica de Santa Maria. També van participar a la diada els Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

Quan una diada es fa un dissabte per la tarda és difícil reunir les camises necessàries per tirar castells més alts, i aquesta vegada no va ser una excepció. Amb poc més de quaranta camises, vam optar per portar a plaça castells de 6: el 3 de 6 amb l’agulla a primera ronda, el 3 de 6 a segona, el 2 de 6 lleuger a tercera i el pilar de 5 a la ronda de pilars. Això sí, els vam descarregar tots al primer intent i amb molta solvència, tot i que, tant al tronc com a la pinya, hi havia força castellers novells o en posicions a les quals no estan avesats.

Cal destacar també el pilar de 4 caminant amb què vam obrir l’actuació, un pilar que s’havia assajat una sola vegada i que comptava amb una segona de només 15 anys. Gràcies a la valentia, empenta i determinació dels pilaners i la bona feina de la pinya, el pilar, molt treballat, es va poder descarregar.

Una diada, doncs, amb objectius petits, però amb molt bona feina dels que hi van assistir. La propera parada serà d’aquí a dues setmanes, que farem doblet: el dissabte 2 de juliol a la tarda a Molins de Rei i el diumenge 3 de juliol al migdia a Abrera.

IMG_4771IMG_4932 (1)IMG_4971

 

 

Articles relacionats