Escola de castells 2014

Com ja va sent habitual els últims anys, els Castellers de Castelldefels us proposem l’Escola de Castells.

El fet casteller ja fa uns anys que està de moda. No obstant, ens trobem que la colla castellera de Castelldefels, essent la degana del Baix Llobregat i la tretzena colla més antiga de Catalunya, amb 31 anys d’història, i tot i que forma part dels actes centrals de les festes majors de la població, és poc coneguda dins la ciutat. És molt típic escoltar “No sabia que hi havia colla castellera a Castelldefels”.

Per tal de donar-nos a conèixer més i d’introduir un element més en l’educació de la canalla, els grocs proposen, un any més, l’escola de castells.

L’escola de castells no està adreçada només a infants sinó a tota la població, ja que els castells es nodreixen de gent de totes les talles, edats i condició física. Volem apropar a tothom el món dels castells, una de les activitats més tradicionals, amb més força i més identificatives i diferenciadores de la cultura catalana.

Aquesta activitat pretén ensenyar la tècnica castellera i els múltiples valors que transmet, entre d’altres: sacrifici, treball en equip, integració, amistat, esport, diversió, cultura, emoció… A més, el desconeixement fa que aquesta activitat sigui considerada perillosa quan no ho és (hi ha moltes més lesions de tot tipus a esports com el futbol que no pas als castells).

L’activitat

2d6 coronat a l' assaigL’activitat es durà a terme els
divendres 24 i 31 de Gener i 7 i 14 de febrer (són 4 divendres seguits) de 19.30 a 22.00h al local de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, situada a l’Avinguda de Lluís Companys 6, a Castelldefels, que és el mateix local social de la colla. La colla proveirà dels materials necessaris per a dur a terme l’activitat, cascs per als més petits i faixes per a tothom. L’activitat és totalment gratuïta.

Donada la gran quantitat de posicions dins un castell, s’haurà de dividir a les persones que vinguin en grups, on es presentaran les diverses tècniques i mesures de seguretat castelleres i es posaran en pràctica els coneixements adquirits. A la canalla se li ensenyarà a pujar a una estructura, i els adolescents i adults, segons la talla i el pes, aniran adquirint diverses posicions dins els pisos inferiors de l’estructura o bé a la pinya.

Tot i que es recomana assistir a totes les sessions, les persones que vinguin una vegada començada l’escola de castells tindran la mateixa oportunitat d’aprendre que aquelles que vinguin des del primer dia. Com tota activitat esportiva, la repetició i la pràctica fan que es millori la tècnica, que és molt important a l’hora d’executar un castell, per tant es recomana assistir a totes les sessions.

escola de castells 2014Temporada regular

Una vegada acabada l’escola de castells, comença la temporada regular d’assaigs de la colla castellera. Les persones a les quals els hagi agradat l’activitat se’ls encoratjarà a venir als assaigs i a les sortides: a formar part de la colla castellera.

Els assaigs tenen lloc els dimarts de 19.00 a 21h i els divendres de 19.30 a 21h (canalla) i de 21 a 23h (adults).

Es realitzen també activitats allunyades dels castells, com la cavalcada de reis, la rua de carnaval, la paradeta de Sant Jordi, excursions, dinars populars, colònies…

En l’activitat estrictament castellera, hi ha diverses sortides al llarg de l’any, que desenvolupen l’activitat castellera dins de tot Catalunya, concentrant-se la major part als mesos de juny-juliol i setembre-octubre, a part de les dues festes majors de Castelldefels, 15 d’agost i 8 de desembre.

Comunicació

Us encoratgem a seguir-nos als nostres canals digitals:

Youtube:

www.youtube.com/elsgrocscastellers

Twitter:

www.twitter.com/ElsGrocs

Facebook:

www.facebook.com/castellersdecastelldefels

Web:

www.castellersdecastellefels.cat


Si voleu tenir més informació, podeu contactar amb nosaltres:

Al correu: info@castellersdecastelldefels.cat

Trucant al: 652 95 99 41

o bé visitant aquest web.

Articles relacionats