Diumenge al vespre despres de recuperarme de la jornada d’avui m’agafat per a reflexionar per escrit del que hem pogut veure avui.

Quant penso amb el que hem viscut m’adono que la d’avui, ha sigut una de les jornades Castelleres de més nivell en les que els Castellers de Castelldefels hem participat, tant si es mira per la qualitat de tots els castells realitzats, la qualitat humana de la gent i la indiscutible qualitat de l’escudella que ha adornat amb els seus efluviis tota la jornada no es pot negar que la d’avui ha sigut una gran jornada castellera.

Avui, he estat orgullos de haver estat convidat per aquestes magnifiques colles de Sagrada Família i Poble Sec que representen allò que a mi m’agradaría que la nostra colla fos en poc temps: Una gran colla que no competeix amb altres sinò que gaudeix de fer castells amb les altres colles i avui he gaudit molt tot fent castells amb ells.

Tant l’organització com la predisposició de la gent que ha sigut impecable han fet posible un matí ple de grans moments i com a mostra del que dic destacar tot el ritual que s’ha desenvolupat al voltant del primer 5 de 7 de la colla del Poble sec. Per començar: veure la Cap de colla damunt d’un altre membre encoratxant a la seva colla i a tots els assistents a fer alló que portaven tant de temps preparant, l’ordre inmaculat de totes les rengles de la pinya i com ens han anat col·locant a tots propis i foranis utilitzant ordenadament a tota la nostra gent a les seves rengles o fent de tascons. Mes tard veien com han treballat una sortida de dossos que ha fet trontollar tota la inmensa estructura del 5 de 7 per acabar amb una explosió d’alegria acompanyada de l’explosió de la traca que tenien preparada. Durant 15 minuts s’ha parat l’actuació, i tots estavem emocionats amb el treball que haviem fet alguns i vist ferels altres però que tots haviem tingut l’honor de compartir encara que fos desde els anells exteriors de la pinya.

Una dada: aquesta temporada Poble Sec y Sagrada Família han sortit 7 vegades junts. Això vol dir que hi han castellers de Sagrada Família que han apretat a les pinyes de Poble sec mes cops que molts de Castelldefels a les pinyes grogues.


Y aqui ve la part agre de la diada. Castelldefels ha acudit en aquesta magnifica trobada en poc més de 30 Camises. Davant les justificadisimes baixes d’alguns ens plantejem la inexplicable falta de compromís d’altres i llevat aquest fet descoratjador la constatació de que hem fet un treball tant a pinyes com a troncs molt solid i ben resolt que ens mostren el camí a seguir per a asolir els reptes que tenim.

Em sap molt greu l’accidentat final amb l’Arnau a l’Hospital que no ha sigut res pero ha tenyit de tristessa un dia tant magnific com el d’avui.

Encara que els grocs no han coronat cap castell, hem aixecat dos 3d6 i una torre de les més sólides que hem fet mai tot i la manca d’efectius i no puc més que destacar el pilar de despedida on l’unic titular era el Raul i que ha demostrat estar tant solid que pot ser tranquilament un pilar de 5 afegin la canalla ausent al capdamunt.

La sortida del 8 de Novembre era una de les primeres en establir-se al Calendari. Entenc que la metereología i les malaties no es poden preveure amb antelació i que part de la colla ha avisat amb mesos d’antelació la seva no asistencia pero no es demanar molt que quant una sortida es programa amb tant i tant de temps la gent mantingui el compromis amb la colla. Qui sap si amb part del membres que han faltat avui haguesim coronat tots els castells ja que la canalla que hi era (els mes petits i els no tant petits) han fet un esforç extraordinari i han demostrat un cop mes que están disposats a fer els que els hi demanem. I agraint els diversos oferiments no tenim mes que demanar disculpes a aquesta canalla perque la resta de la colla no em estat a l’alçada dels seus esforços.

Espero que la jornada d’avui marqui un punt d’inflexió. Primer, pel reconeixement que el compromis d’alguns nouvinguts i canalla supera amb molt el compromis de castellers mes “curtits”. Segon, perque crec que hem trobat una manera pràctica de superar l’atzucat en que estem i veig el camí que ens ha de portar a fer estructures com el Pilar de 5 i el anhelat 3d7 i tercer perque la qualitat humana que hem demostrat el Castellers de Castelldefels es totalment indiscutible i independent de la qualitat objectiva dels castells que hem fet.

Avui al vespre estic més orgullos de ser dels grocs que aquest matí a les 10h i espero que les properes setmanes encara ho pugui estar mes i mes.

David

Articles relacionats