Els Grocs vam estrenar la nova temporada castellera ahir diumenge, a la Diada de Primavera de Sitges, al costat dels Castellers de Gavà i dels amfitrions de la Diada, la Colla Jove de Castellers de Sitges. Va ser una diada de contrastos, amb decepcions i satisfaccions alhora, que, en conjunt, però, valorem molt positivament.

Després de tota una nit de ruixats i sense cap lloc sota cobert per actuar en cas de pluja, vam sortir de casa mirant el cel i desitjant que els núvols escampessin. Quan  vam arribar a la Platja de Sant Sebastià de Sitges, on havia de tenir lloc la Diada, el cel ja era clar i un sol espaterrant ens convidava a treure’ns les jaquetes, enfaixar-nos i començar la nostra primera diada castellera de la temporada. Portàvem preparada una actuació força ambiciosa, que ens tenia a tots un xic nerviosos, tot i que la bona feina dels últims assajos ens donava tota la confiança per encarar-la amb garanties.

Vam començar descarregant dos pilars de 4 simultanis d’inici en què es va estrenar un enxaneta, el Liam, que va tenir l’honor de coronar el seu primer pilar a plaça al costat del seu germà bessó, l’Àlex, que és qui va coronar l’altre pilar. Començàvem, doncs, amb encert i, sobretot, amb molta il·lusió. Tot seguit, a la primera ronda de castells, vam intentar un 2 de 6 molt lleuger, amb dues peces noves al tronc, que tot just havíem assajat un parell de vegades en els dos assajos previs a la sortida. Tot i els nervis inicials, el castell va pujar amb molt bones mides i es va descarregar sense problemes. Un altre encert i molt bones sensacions amb aquesta construcció que tenim ja tan apamada.

En segona ronda vam optar per intentar el primer 3 de 7 de la temporada. Pot semblar agosarat que una colla de 7 com nosaltres s’atreveixi amb aquest castell tot just a l’inici de temporada, però les proves als assajos havien anat bé i sabíem que el podíem descarregar sense despentinar-nos massa. Malauradament, vam haver-lo de desmuntar abans que entrés l’acotxadora per un problema a la pinya. Haurem d’esperar, doncs, fins a la propera diada per apuntar-nos el primer castell de 7 d’enguany.

Ja a tercera ronda, vam descarregar un 4 de 6 amb l’agulla molt i molt especial, amb moltes estrenes al tronc, tant a nivell de terços com al pom de dalt. Era un castell pensat per rodar castellers novells i per fer treballar una mica els no tan novells. Calia descarregar-lo, i ho vam fer amb força solvència, tot i que als assajos no l’havíem pogut provar bé per falta de mans. A la ronda de repetició, vam optar per un 3 de 6 amb l’agulla ja veterà, molt parat i amb bones mides, que vam descarregar sense dificultats.

Per acabar, i ja a la ronda de pilars, vam tornar a ser agosarats i vam intentar el pilar de 5. De nou, una construcció que podria semblar massa complicada per una colla de 7 per intentar-la tan aviat, però que les proves als assajos en deien que podíem fer sense arriscar massa. I és que hem descarregat dos pilars de 5 sencers a cada assaig, tant de dimarts com de divendres, des que vam començar els assajos ara fa un mes. Tot i això, el pilar va caure just després de l’aleta. Un petit contratemps just al final d’una diada que havia anat prou bé, que ens va deixar un regustet amarg.

Ara ens agafem uns dies de vacances per agafar forces. La setmana que ve, però, tornem als assajos per preparar a consciència la propera actuació, que serà el 10 d’abril a Begues, amb motiu de l’Aniversari dels Encantats.

IMG_3179IMG_3285IMG_3199IMG_3337