Un altre cap de setmana emocionant hem viscut els Castellers de Castelldefels.

Dissabte.

Per començar, una diada on l’indret, el pla de la Seu, just davant la Catedral de Barcelona, imposa la seva magnificència.

I es que els grocs hem estat convidats pel Castellers de la Sagrada Família, dins el marc de les jornades “Cultura Catalana a la Catedral de Barcelona” que tenen lloc els dissabtes de juliol. Tot i ser només dues colles, i éssent conscients que a l’endemà tenim una diada a casa, com sempre, anem disposats a donar-ho tot.

Comencem amb un quatre de sis amb l’agulla, que descarreguem sense problemes, mentre que els companys de safa descarreguen el quatre de sis.

En segona ronda, anem a per la  torre de sis, que ja hem de començar a provar amb els terços nous, sempre pensant en un pis mes, també es descarrega sense problemes, amb tranquil·litat i bones mides.

Castellers de Sagrada Família opten pel quatre de sis, que descarreguen sense dificultat.

Com a tercera opció, ens plantegem un cinc de sis, però finalment ens decidim, una vegada més aquesta temporada, per descarregar un tres de sis amb l’agulla. Sagrada Família descarrega, al seu torn, un tres de sis.

Finalment, a la ronda de pilars, Sagrada Família opta per dos pilars de quatre mentre que els castellers de Castelldefels coronen un altre pilar de cinc, estructura que demana ja un relleu, pensant en altres castells.

La diada de la catedral sempre és una diada emocionant, per la quantitat i diversitat de públic assistent, així com el marc incomparable.

 

 

 

 

Diumenge.

Però el cap de setmana no ha acabat encara, i 24h després, els Castellers de Castelldefels ens reunim, a la plaça de l’església, per celebrar la nostra diada d’estiu.

Aquesta vegada hem convidat als Castellers de Rubí, els Castellers de Santa Coloma i els Vailets de l’Empordà.

És una diada on tenim dipositades moltes esperances, una diada que volem que sigui gran, amb grans castells, i, desprès de la ronda de pilars inicial, comencem avisant: descarreguem una nova torre de sis, pesant, amb la Berta i la Marteta al capdamunt.

Les colles que ens acompanyen, no comencen amb bon peu: Santa Coloma desmunta el seu tres de sis, i Vailets desmunta el seu tres de set. Rubí, amb molts pocs efectius, comença amb un quatre de cinc amb l’agulla.

Santa Coloma decideix repetir, però torna a desmuntar el tres de sis, mentre que Vailets descarrega el tres de set amb autoritat.

Com avui és diada gran a Castelldefels, i la nostra població és mereix el millor de nosaltres mateixos, els Castellers de Castelldefels muntem, alcem, carreguem i descarreguem un tres de set, i ja en portem dos descarregats aquesta temporada (i un més de carregat). Aquest castell té com a novetat el pom de dalt, amb l’Aleix fent de dosos i la Marteta i l’Andrea tocant el cel. Vailets descarrega un quatre de set, i Santa Coloma finalment descarrega el tres de sis. Rubí aixeca el tres de sis

En tercera ronda, un castell que poques ocasions tenim per mostrar, el cinc de sis (que ens havíem quedat amb ganes d’aixecar la jornada anterior) que es descarrega perfectament. Vailets completa la seva actuació amb un altre cinc de sis,

Mentre que Castellers de Santa Coloma descarrega un pilar de quatre aixecat per sota. Rubí intenta el tres de sis amb l’agulla, que ha de desmuntar i que decideix no repetir.

 

En la ronda de pilars, un nou pilar de cinc completa la que de moment és la millor actuació de la temporada i que ens dona noves forces per encarar els reptes futurs.

 

Jo sóc dels grocs, i tu?

Articles relacionats