Ahir diumenge 26 de març, els Grocs vam trencar registres descarregant a Begues la clàssica de 7 més matinera de la nostra història, una història que ja fa 35 anys que dura. No aconseguíem descarregar la clàssica fora de casa des del 29 de novembre del 2015. A casa, en canvi, ho vam fer l’any passat per Festa Major, el 15 d’agost. Per trobar la segona clàssica més matinera, ens hem de remuntar al 24 d’abril de 1994, data en què la vam descarregar a l’Hospitalet de Llobregat. Així doncs, la d’ahir va ser una gran gesta per a la colla, una gesta que ens diu que hem començat bé, que anem per bon camí.

La diada, que es va celebrar al Passeig de l’Església de Begues, amb motiu del 4t aniversari dels nostres fillols els Encantats de Begues, va començar puntualment a les 12 del migdia. Hi participàvem quatre colles: la Colla Jove de l’Hospitalet de Llobregat, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, Els Encantats de Begues i els Castellers de Castelldefels. Després del pilar de 4 d’inici, en què es va estrenar la petita Irene com a enxaneta, a primera ronda vam atacar el 4 de 7, una construcció que sempre ens ha costat quadrar i que no havíem descarregat mai abans en un mes de març. Si a això li afegim que al tronc hi havia dues estrenes – la Brugués al pis de quarts i el Gerard a terços – la incertesa es feia més que evident. Les proves al assajos, però, havien anat molt bé. El castell va pujar amb bones mides i la canalla, molt ràpida i molt fineta, va acabar d’obrar el miracle. Descarregat! L’alegria era immensa. Érem conscients que, si aconseguíem descarregar els altres dos castells que portàvem preparats, tornaríem a fer història. Així, vam aconseguir contenir-nos i concentrar-nos per al següent repte: el 3 de 7. A aquest castell, a diferència del 4, sí que li tenim agafades les mides i era, doncs, un repte menor, malgrat els canvis de posició d’alguns membres del tronc. Tot i pujar tremolós i una mica obert, el castell es va descarregar sense problemes i ens vam apuntar el segon castell de 7 de la jornada, gràcies en gran part a la nostra canalla, que ahir va fer una gran feina, i a una pinya molt ferma que creix i se supera dia a dia. No ho vam celebrar massa, però, conscients que encara ens quedava un castell per assolir la clàssica.

A tercera ronda vam encarar el 2 de 6 amb molta seguretat, ja que és un castell que tenim absolutament dominat i que demana a crits un pis més. Després d’un intent desmuntat per indecisió de l’acotxadora, al segon intent va pujar i baixar més ferm que mai i el vam descarregar. No ens ho podíem creure. Un clàssica de 7 a la segona actuació de la temporada! Volíem arrodonir la diada amb el pilar de 5, que ja vam descarregar la setmana passada a Gironella, però el pilar va caure a l’entrada de l’enxaneta i va quedar en intent.  Malgrat això, el resultat global de l’actuació ens fa creure que aquest any, un any en què celebrem el nostre 35è aniversari, serà un gran any per als Grocs. Ara toca agafar una mica d’aire, ja que la propera actuació serà ja el 23 d’abril a Vilafranca, on actuarem al costat dels Xicots.