Diumenge passat, 30 de maig, els Grocs ens vam desplaçar fins a la Plaça Llobregat de les Roquetes del Garraf per participar en la Diada de Sant Jordi, juntament amb els Vailets de Gelida, els Laietans de Gramenet i els Castellers de les Roquetes. Després de la gran actuació del diumenge anterior a Vilafranca, en què vam descarregar el primer 3 de 7 amb el pilar fora de casa de la nostra història, a les Roquetes portàvem en cartera castells de rodatge, que ens han de servir per anar preparant castells més grans.

Vam començar amb el 3 de 7, un castell que tenim molt dominat i que va pujar i baixar amb bona forma i es va descarregar sense complicacions. A segona ronda, vam optar per un 5 de 6 – el primer de la temporada – amb molts canvis al tronc. El castell no tenia bones mides, la rengla del tres quedava molt allunyada del dos, i això feia preveure que seria difícil coronar-lo. Finalment, gràcies a la rapidesa de tota la canalla i a la decisió i la perícia de la nostra enxaneta, el vam descarregar sense problemes.  A última ronda, vam descarregar un 4 de 6 amb el pilar amb dues peces novelles a segons, que ens va servir també per assajar la pinya del 4 de 7 amb el pilar. Vam acabar la diada amb dos pilars de 4 simultanis de comiat.

Una diada rodona, doncs, en què vam picar molta pedra i que de ben segur ens servirà per seguir millorant. La propera parada serà el diumenge 14 de maig a l’Hospitalet de Llobregat, on actuarem al costat de la colla local i dels Castellers de Sant Adrià, amb motiu del 3é Fòrum de les Cultures Populars i Tradicionals.