La Susi i la Sònia són mare i filla. Han entrat aquest any a la colla, però ja havien fet castells abans amb la Colla Jove de l’Hospitalet, la colla castellera de l’Hospitalet de Llobregat, on vivien abans que vinguessin a viure a Castelldefels. La Susi es va estrenar dissabte passat com enxaneta dels Grocs i ho va fer per la porta gran,  descarregant tot un 3 de 7! La Sònia tant fa de crossa, com puja a quarts, com fa de mare patidora. Mare i filla, contentes i satisfetes de la feina feta, ens expliquen com va anar la diada de dissabte a la tarda al barri de la Salut de Barcelona:

“Era la nostra segona diada a la colla de Castelldefels i la Susana estava emocionadíssima perquè per fi s’estrenava en castells de 7, i d’enxaneta!

La diada va començar amb dos pilars de 4, compartíem la plaça de Sanllehy de Barcelona amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els d’Esplugues.

El tercer castell era el nostre, vam començar amb un 3 de 7, en el que la Susi feia d’enxaneta. Era la primera vegada que pujaria tan alt en un castell, ella ho tenia clar, grimparia cap amunt fins arribar a l’acotxadora, a qui traspassaria, després el millor petó i l’aleta. Només quedaria descarregar-lo, així que intentant no moure el castell hauria de lliscar cap a baix fins arribar a la pinya.

Però no va poder ser, el castell estava mal posicionat i van haver de desmuntar-lo quan la Susi encara no havia arribat al pom. Cap problema, ho van repetir i al segon intent va anar d’allò més bé! Carregat i descarregat! Uf, em va dir la Susi, quina passada! Jo li vaig preguntar si havia passat por allà dalt i ella em va contestar que no, només una mica de nervis abans de començar el castell, abans de sonar les gralles, perquè en el moment de començar a pujar es va concentrar i només pensava en tocar el cel amb la mà.  Jo no l’havia pogut veure perquè estava fent pinya, però amb la seva expressió m’ho va dir tot.

El següent castell va ser un 4 de 7, la Susi no l’integrava però estava d’espectadora molt observadora i OH!!, altre cop el van haver de baixar. Només ens quedava un castell per fer i volíem dur el 5 de 6, però no teníem clar quin fer, així que finalment, crec que amb molt d’encert, vam repetir el 4 de 7, així demostraríem que el teníem, i així va ser, carregat i descarregat!

La diada va acabar amb dos pilars més de 4 i la Susi pujava a un dels dos. Va ser molt bonic, perquè les dues nenes dels pilars els van pujar i baixar alhora, coordinant-se i passant-s’ho d’allò més bé.

Tot i que no va ser una de les millors diades pels resultats, la nostra experiència va ser genial.”

Resultat de la diada: 2p4, id3d7, 3d7, id4d7, 4d7 i 2p4.

Articles relacionats