El Sheikh va entrar a la colla el 2013, tot i que, uns anys abans, quan només en tenia 6, ja havia format part de la colla durant un temps. Va començar fent d’agulla i, de tant en tant, algun pilaret de segon, però no va trigar a pujar també al tronc. Amb els anys, s’ha anat fent més fort i ara tant el pots veure al pis de terços com al de segons. El 2014, quan només feia un any que era a la colla, va entrar a la tècnica i s’hi va trobar tan bé que s’hi va quedar. Aquesta temporada és el nostre sotscap i també dóna un cop de mà amb la canalla. Avui és ell qui ens explica com va anar la Diada del 37è aniversari de l’ACPC, que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça de l’Església de Castelldefels i va comptar amb la participació dels Castellers de Cornellà i els Castellers de l’Esquerra de l’Eixample com a colles convidades:

“Tal dia com ahir la colla degana del Baix Llobregat celebràvem 37 anys d’història i castells amb camisa groga.

La tècnica vam ser transparents des del principi, volíem fer-la ben grossa per celebrar el nostre aniversari com la colla es mereix. Així ha sigut, ho hem petat tant en els castells com en les activitats socials.

Aquesta setmana ha sigut la pròpia colla qui ha agafat el timó del vaixell on naveguem.

Assaig de dimarts amb gent suficient com per poder traspassar els castells nets que, en un principi, anaven a plaça, amb gent suficient com per tancar pinyes i nuclis de castells amb el pilar.

L’assaig de divendres més multitudinari en el que portem de temporada, el qual ens va permetre tancar totes les pinyes dels castells que anaven a plaça i que sabíem de ben segur que amb la pressió extra de la pinya a la diada els castells guanyarien qualitat. Un assaig de divendres amb un reconeixement a les noves persones de la colla i activitats socials organitzades per la nostra estimada comi.

És després d’una setmana així quan es reuneix la tècnica i veu més clar que mai quins són els castells que portarem a plaça. Vam fer campanya des del principi dient que volíem portar 3 castells de 7 al nostre aniversari, però la colla ens ha demostrat que no podíem portar 3 castells qualsevol.

Arriba el dissabte, un dia de germanor,  al migdia es comencen a ajuntar camises al local per fer el vermut que organitzava la comissió i menjar la paella que ens ha preparat  el “consell de savis”. Sobre les 17.30 comencem a baixar les 3 colles des del local fins a la plaça fent cercavila.

Tothom que porti un temps a la colla o ens segueixi sap que, en funció de la festa major, actuem a un costat o un altre de la plaça, i podem dir que l’aniversari s’ha guanyat també el seu territori a plaça.

Comença la diada. Fem 3 pilars simultanis d’inici dels quals 1 es queda en intent desmuntat.

Primera ronda, encarem un dels reptes de la diada, anunciem el 3d7p. Hem fet 2 peus desmuntats d’aquest castell perquè no l’estàvem agafant bé de mides i teníem clar que no volíem fer intents desmuntats innecessaris. Passem ronda.

Segona ronda, per no entrar en una dinàmica negativa, la tècnica vam anunciar el castell bàsic amb l’objectiu que sortís parat com a l’assaig i tornar a encarar la diada des de zero i amb bones sensacions. Així va ser, un dels millors 3d7 del que portem de temporada.

Tercera ronda, toca afrontar un dels castells top de la diada, un 4d7p amb el que no tenim tants problemes de quadratura, per motivar bé a la colla i així, posteriorment, tenir a tothom mentalment preparat per descarregar el 3d7p pendent.

El 4d7p va pujar amb bones mides i ferm, a la descarregada del 4 es va començar a treballar, però en cap moment va estar a prop de fer llenya. Com sempre, el pilar, des del nucli 0 de pinya fins l’enxaneta, van demostrar una tècnica brutal. En aquest castell s’estrenava el Marc Vilardebó al pis de terços i la Laura de baix del pilar, enhorabona a tots dos per la feinada i com us heu guanyat aquesta posició.

A ronda de repetició encarem el 3d7p, al pujar segons el veuen una mica millor que en els peus anteriors i decidim tirar tot amunt. Va ser un castell molt i molt treballat, la rengla i la buida molt estirades entre elles. Tot i no haver-lo fet de foto, molt orgullosos de la defensa i la tècnica amb la que es va treballar i descarregar aquest castell.

A ronda de pilars toca el Vano de 5 que vam fer a assaig. Aquest cop el Pd5 no estava del tot bé i es va quedar en intent desmuntat.

Tanquem la diada castellera amb 5 pilars de 3 on va pujar tota la canalla, ben feliç de la diada que acabàvem de viure.

Caps de setmana com aquests són els que fan colla, fotre un bon assaig el divendres, benvinguda a les noves a la colla, concurs de pastissos, passar el dissabte junts dinant, fer la millor actuació de la història d’aniversari, celebrar-ho al local amb un bon sopar i activitats molt divertides per passar-ho bé organitzades per la comi.

Avui més que mai, PIT BEN AMUNT, lluïm una camisa que té 37 anys d’història i VISCA LA COLLA DEGANA!”

Resultat de la diada: 2p4, idp4, 3d7, 4d7p, 3d7p, 2p4, idp5, 5p3 de canalla

Articles relacionats