Ahir, Diada de Sant Jordi, el Grocs vam actuar a Vilafranca del Penedès al costat dels Xicots de Vilafranca, els Minyons de l’Arboç i la Jove de Barcelona. Enguany, les proves als assajos estan anant força bé i, tot i que era la tercera actuació completa de la temporada, portàvem preparats tres castells de 7. Tot un repte, si tenim em compte que l’última vegada que vam descarregar tres castells de 7 fora de casa va ser al 1994 a Manresa. En aquesta ocasió, però, no ho vam aconseguir, tot i que va anar de ben poc!

Vam començar la Diada a les 11 del matí, ben puntuals, amb pilars de 4 de dol en memòria de Carles Feiner, casteller dels Minyons de Terrassa. Ja a primera ronda, els Grocs vam optar per la construcció més difícil: el 3 de 7 amb el pilar. El castell va pujar prou ferm, però  a l’entrada de l’enxaneta es va començar a deformar. Quan ja baixaven dosos i amb l’enxaneta del pilar ja col·locada, el tronc va patir un sotrac que va fer témer el pitjor, però gràcies a l’experiència i la destresa dels membres del tronc i la força, les ganes i el compromís de la pinya, el castell es va redreçar. Amb segons fora, el pilar, tot i tremolar a nivell de segons, oferia totes les garanties i es va descarregar sense problemes, provocant un esclat d’alegria que es va estendre també entre el públic i membres de les altres colles. I és que ahir vam descarregar el primer 3 de 7 amb el pilar fora de casa de tota la nostra història!

La creu de la moneda va arribar, però, a segona ronda, quan vam intentar dues vegades el 4 de 7 i totes dues vegades ens va quedar en intent desmuntat, amb només quarts col·locats. Haurem de seguir treballant, doncs, aquest quatre que tants maldecaps ens dona.

Després de la galleda d’aigua freda, l’alegria va retornar a tercera ronda, quan vam descarregar el 3 de 7 sense massa dificultats i ens vam anotar, així, el segon castell de 7 de la jornada. Malauradament, no hi havia temps per a més i no vam tenir l’opció d’intentar un quart castell, ni tampoc el pilar de mèrit. Vam tancar l’actuació amb 2 pilars de 4 simultanis.

La propera parada serà diumenge vinent al migdia a les Roquetes, on actuarem al costat dels Castellers de les Roquetes, els Laietans de Gramenet i els Vailets de Gelida.